11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

divendres, 30 de gener del 2009

ANY 2006 - BLANCANEUS I ELS SET NANS






En un país molt llunyà hi vivia una bonica princesa anomenada Blancaneu, que tenia una madrastra, la Reina, molt vanitosa.

La madrastra preguntava al seu mirall màgic

- Mirallet, mirallet, digues, qui és la més bonica de totes les dones?
I el mirall contestava :
- Tu ets, oh Reina, la més bella de totes les dones.
I varen anar passant els anys. Un dia la Reina preguntà, com sempre, al seu mirall màgic:
- Mirallet, mirallet, digues, qui és la més bonica de totes les dones?
Però aquesta vegada el mirall va contestar:
- La més bella és Blancaneu.
Llavors la Reina, plena d'ira i d'enveja, va buscar un caçador i li ordenà:
- Emporta't Blancaneu al bosc, mata-la i com a prova d'haver realitzat el meu encàrrec, porta'm en aquest cofre el seu cor.
Però quan van arribar al bosc, el caçador sentí llàstima de la innocent jove i la va deixar fugir, substituint el seu cor pel d'un senglar.
Blancaneu, en veure's sola, va sentir por i plorà. Plorant i caminant passà la nit, fins que, a trenc d'alba, va arribar a una clar en el bosc i descobrí allà una casa preciosa.
Va entrar sense dubtar-ho. Els mobles eren petitíssims i, sobre la taula, hi havia set platets i set coberts diminuts. Va pujar a una habitació, que estava ocupada per set llitets. La pobre Blancaneu, esgotada desprès de caminar tota la nit pel bosc, va ajuntar tots els llitets i al moment es va quedar adormida.


Per la tarda van arribar els propietaris de la casa, set nans que treballaven en unes mines i que s'admiraren en descobrir a Blancaneu.
Llavors ella els explicà la seva trista història. Els nans suplicaren a la nena que es quedés amb ells i Blancaneu acceptà, es va quedar a viure amb ells i tots eren feliços.
Mentrestant, a palau, la Reina va tornar a preguntar al mirall:
- Mirallet, mirallet, qui és ara la més bella?
- Segueix sent-ho Blancaneu, que ara viu en el bosc a casa dels nans.
Furiosa i venjativa com era, la cruel madrastra es va disfressar d'innocent velleta i es dirigí cap a la caseta del bosc.
Blancaneu estava sola, perquè els nans estaven treballant a la mina. La malvada Reina va oferir a la nena una poma emmetzinada i quan Blancaneu li donà la primera mossegada, va caure desmaiada.
En tornar, ja de nit, els nans a casa seva, trobaren a Blancaneu estirada a terra, pàl·lida i quieta, cregueren que havia mort i li construïren una urna de cristall perquè tots els animals del bosc se'n poguessin acomiadar.


En aquell moment va aparèixer un príncep muntat sobre un majestuós cavall i només contemplar a Blancaneu va quedar enamorat d'ella. Va voler acomiadar-se'n besant-la i de sobte, Blancaneu va tornar a la vida, perquè el petó d'amor que li havia fet el príncep va trencar l'encanteri de la malvada Reina.
Blancaneu es casà amb el príncep i varen expulsar a la cruel Reina. I des d'aleshores tots visqueren feliços.

dijous, 29 de gener del 2009

CENTRES CIVICS DE REUS


Aquí teniu el Calendari d'Activitats (febrer-juny 2009)

Arxiu en format PDF, premeu aquí per descarregar.

dimecres, 28 de gener del 2009

CALENDARI DE FESTES A REUS 2009



Prem 'Play' al reproductor per escoltar una bella melodía !!!


CARNAVAL 2009

La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) ha escollit un treball d'Albert Álvarez com el millor per representar la imatge del Carnaval 2009 de Reus. El cartell, en paraules del seu autor, és "divertit, festiu i amb toc d'espectacle", i combina un element que representa a la ciutat, com la Prioral, i una activitat específica com la guerra dels tomàquets. El color vermell destaca sobre un fons groc, que dóna un aire viu i fresc. També es combina l'humor, amb una figura que té cames de ballarina, però cap de Prioral. Álvarez ha estudiat disseny gràfic, però treballa d'auxiliar administratiu, i és de Creixell.

El programa de Carnaval no canvia gaire, tot i que hi ha alguna novetat, com l'eliminació de la trobada amb les colles de Tarragona, que es feia el cap de setmana previ als dies festius, que el Ball de Carnaval de dissabte dia 21 de febrer es farà a les instal·lacions provisionals de la Fira de Reus o que el dinar de les colles de diumenge dia 22 tindrà lloc a la Biblioteca Xavier Amoròs i no a la Plaça del Mercadal.

Els actes s'estenen des del dia 19 de febrer fins el 25, i inclouen l'arribada del rei Carnestoltes, el dijous a dos quarts de nou del vespre; la rua de la mainada, el divendres a dos quarts de sis; la gran rua de lluïment, el dissabte a les quatre de la tarda; la batalla del confeti, diumenge a les sis de la tarda; la rua mortuòria, el dimarts a les cinc de la tarda, o l'entrada en el període de la Quaresma, el dimecres dia 25 a mitjanit.

Un altre dels actes que es mou de dates és el càsting que es fa al Teatre Fortuny, on tothom que vulgui pot anar disfressat i amb un to irònic i humorístic criticar els polítics o les personalitats més destacades de la ciutat. Enguany es farà el divendres dia 27 a dos quarts de deu del vespre.

Dolors Solé, presidenta de la FRAC, s'ha mostrat molt contenta amb l'índex de participació de les colles, que ha pujat de les 67 del 2008 a les 70 actuals, "quan esperàvem que baixés degut a la crisi". Solé, a més, ha indicat que moltes colles han augmentat els seus membres, així que "tindrem un dels carnavals amb més participació de tota Catalunya, amb prop de 5.000 persones".

Font de la noticia: Reus Digital

dimarts, 27 de gener del 2009

UN FET CURIOS

Serà una 'llegenda urbana' o no, el cert es que de vegades els fets que poden semblar reals poden ser irreals i a l'inrevés.
M'explico:
L'Altre día vaig anar al rentador de cotxes que hi han a prop de on ens reunim la Colla dels Pingüins, vaig anar amb el cotxe dels caps de setmana (sí, entre setmana vaig amb un, i els caps de setmana vaig amb aquest, gentilesa dels components de la Colla) ; era al voltant del migdia i no hi havia gent, així que de seguida vaig pendre posició per rentar el cotxe, de sobte van fer aparició dues noies, venien de la gasolinera que hi han al costat, hem van dir que gustosament m'ajudarien a rentar-lo, ¿rés a canvi?, vaig dir jo !!! ... esclar van dir elles !!!, era una gentilesa de la gasolinera als clients per rentar el cotxe allí , ho feien per captar clients en vers la crisi ... collons, visca la crisi vaig exclamar jo !!! ... apa, a rentar el cotxe doncs !!!
Hi vaig aprofitar per fer una foto del moment...

Esclar que ningú es creia aixó ... bé, allà ells !!! ... Vaig tornar a repetir al día següent , jajaja !!!

Fent menció a aquest tema a un conegut, hem va dir que sí, que de vegades en aquell rentador feient unes coses per atreure clients que ... bufff ... et deixen bocabadat !!! ... hem va contar que hi veia molt per allí una desfilada de Hummers que feia por ... ¿Hummers? .... sí , uns tot terreny americans molt 'besties' que un tal 'Horatio' de la serie televisiva C.S.I. els fa anar com si fossin uns utilitaris ... hem va mostrar unes fotos que va fer un día d'aquells que pasaba per aquell rentador i els va veure:

Noi !!! ... li vaig dir ... no en veig cap jo de Hummer aquí !!! ... ¿on veus tú aquest Hummer que dius? ... aissss, que malament que estàn alguns !!!

En fí, no us extrañi que algún día , algú digui que ha vist la grua municipal també en aquell rentador !!! ...


dilluns, 26 de gener del 2009

ANY 2005 - L'ANY DE L'OGRE VERT

Tal i com defineix el productor d'Shrek, Jeffrey Katzenberg "Shrek és un conte de fades subversiu amb pinzellades de comèdia irreverent on hi destaquen les paròdies dels personatges de la factoria Disney".








diumenge, 25 de gener del 2009

ANY 2004 - ELS NOSTRES INICIS

La primera sortida de Carnaval de la Colla


Preparats per sortir i fer 'putrum-putrum' amb la nostra xauxa i disbauixa.

Una imatge del diumenge al matí, la rua infantil

El 'tito' Juan , el fundador de la Colla




2009 - UN NOU ANY . UN NOU BLOG


Pingüino (Spheniscus Magellanicus)
NI bobo ni niño ni negro
ni blanco sino vertical
y una inoncencia interrogante
vestida de noche y de nieve.
Ríe la madre al marinero,
el pescador al astronauta,
pero no ríe el niño niño
cuando mira al pájaro niño
y del océano en desorden
inmaculado pasajero
emerge de luto nevado.
Fui yo sin duda el niño pájaro
allá en los fríos archipiélagos:
cuando él me miró con sus ojos,
con los viejos ojos del mar:
no eran brazos y no eran alas,
eran pequeños remos duros
los que llevaba en sus costados:
tenía la edad de la sal,
la edad del agua en movimiento
y me miró desde su edad:
desde entonces sé que no existo,
que soy un gusano en la arena.
Las razones de mi respeto
se mantuvieron en la arena:
aquel pájaro religioso
no necesitaba volar,
no necesitaba cantar
y aunque su forma era visible
sangraba sal su alma salvaje
como si hubieran cercenado
una vena del mar amargo.
Pingüino, estático viajero,
sacerdote lento del frío:
saludo tu sal vertical
y envidio tu orgullo emplumado.

PABLO NERUDA