11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

dimarts, 2 de juny del 2009

FESTA MAJOR DE SANT PERE 2009

Ja tenim entre nosaltres la programació d'aquest SANT PERE. Podeu consultar-la fent 'click' damunt el cartell.
Marcel.lí Antúnez es el creador del cartell d'enguany.
El cartell d’aquest any té els seus orígens en el tercer episodi de Membrana, la instal·lació interactiva Metamembrana. Aquesta obra va ser produïda per l’organització Anella Cultural i cinc ciutats catalanes: Reus, Olot, Granollers, Lleida i Barcelona que, simultàniament i en xarxa, la presentaren durant els mesos de gener i febrer d’aquest any a diferents espais dedicats a les arts contemporànies. En el cas de Reus, al Centre d’Art Cal Massó.
El Projecte Membrana ha desplegat múltiples estratègies formals, com ara la invenció d’interfícies o la composició computacional, però sens dubte, l’element formal més rellevant ha estat la utilització tècnica del dibuix. Aquesta pràctica ha adoptat múltiples formes que van des del dibuix sobre paper, que després d’escanejat, colorejat, retallat i animat, ha format part dels interactius de la lliçó mecatrònica Protomembrana (2006); fins a l’ús del cos com a pinzell, que convenientment filmat ha servit de material interactiu per a la performance Hipermembrana (2007) o l’aplicació sistemàtica de dibuixos sobre espais, formes i vestimentes que han modelat els llocs on succeeixen els relats de la instal·lació Metamembrana (2009). Aquesta última tècnica és la que he utilitzat per construir l’escenari del cartell d’aquest any.
Un altre dels elements significatius que han marcat la creació de Membrana ha estat treballar en forma de processos oberts. Processos que han implicat de vegades el públic, altres creadors ocasionals o també la pròpia ciutadania, com ha estat el cas de Metamembrana. El procés de creació d’aquesta instal·lació s’ha servit d’individus i organitzacions de les cinc ciutats que activament han proposat idees i materials per construir els diferents relats de Metamembrana, com per exemple El Triomf de la Mort, interpretat pel Ball de Diables de Reus. He seguit la mateixa estratègia per aquest cartell, motiu pel qual vaig demanar la participació de l'Escola d'Art de Reus. Finalment, els alumnes d’Arquitectura Efímera d’aquesta escola han estat el grup humà que ha participat en la creació d’aquest cartell en un procés de transferència i retroalimentació mutus molt engrescador i de gran intensitat. A elles i ells el meu agraïment.
Una de les coses que m’ha copsat durant la realització d’aquest cartell ha estat comprovar que la tradició s’inventa cada dia. Sóc dels que penso que una idea, un text o una imatge, es fan grans i es mantenen vius quan s’interpreten i s’actualitzen, aquest ha estat el concepte motriu de la visió que us oferim al cartell. És un honor per a mi participar d’aquesta gran festa. Moltes gràcies.
Font: Ajuntament de Reus/festesReus.cat

UN NOU WEB A REUS SOBRE LES NOSTRES FESTES


Cultura de Reus ha presentat aquest dilluns el web festesReus.cat, un ampli recull de tota l'activitat festiva que se celebra a la ciutat durant tot l'any. Es tracta d'un portal que compta amb més de 500 fotografies, amb 45 minuts de vídeo repartits en 18 clips, i amb una setantena d'articles signats per escriptors i historiadors estudiosos de les festes de Reus com Salvador Palomar, Ezequiel Gort, Xavier Amorós, Albert Arnavat o Montserrat Flores. De moment només es troba desenvolupat l'apartat de la Festa Major de Sant Pere i, a mesura que avanci el calendari festiu, s'anirà dotant de més continguts. Cultura també ha donat a conèixer el programa de Sant Pere que se celebra del 24 al 29 de juny.

La regidora de Cultura de Reus, Empar Pont, ha destacat que la Festa Major de Sant Pere de Reus d'enguany comptarà amb dos nous elements que s'afegeixen al seguici festiu de la ciutat. Es tracta del grup de trabucaires Ball de Pere Joan Barceló i del ball parlat Dames i Vells.A nivell musical, Sant Pere es nodrirà dels actes de les Barraques de Festa Major que comptaran amb la participació de grups com Fangoria, Sargento Garcia, Kop, The Kluba, Costo Rico i Sota Zero, entre d'altres. A més, també s'inclou dins els actes de la festa major la programació del festival Reus Blues, amb Quico Pi de la Serra, The Brew i Edu Manazas com a protagonistes. Dins els actes posteriors de la festa, l'1 de juliol actuarà a la sala Noovo el compositor bretó Yann Tiersen, i el 10 del mateix mes seran els madrilenys El Canto del Loco els que visitaran la ciutat. D'altra banda, el setzè festival de reggae Reggus tindrà lloc el dia 4 de juliol i comptarà amb propostes com Derrick Morgan i Las Damas y la Orquestra Invisible.Els actes més populars, l'encesa de les tradicionals tronades, la cercavila del Masclet del dia 24 de juny, el sopar popular amb bou i arròs, la Diada Castellera de Sant Pere o els concerts vermut que tenen lloc als jardins de la Casa Rull, són altres dels actes que acaben de donar forma al calendari d'actes de la festa major reusenca.L'actual context de crisi econòmica també s'ha notat a l'hora de confeccionar la programació de la Festa Major de Sant Pere, que enguany compta un pressupost de 420.000 euros, 100.000 menys que l'any passat. Per exemple, s'ha suprimit el concurs de focs artificials del dia 30 de juny per passar a l'encesa d'una sola pirotècnica, que en aquest cas serà El Portugués de Vilamarxant (València).

Font: Tinet

diumenge, 31 de maig del 2009

DIBUIXOS EN 3D DE SOA LEE