11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

dijous, 12 de febrer del 2009

ENTREVISTA EN EXCLUSIVA ...


Què seria del nostre grup sense la Paquita Castillo, la nostra 'modista', la que ens confecciona les disfresses amb cura i dedicació ...

L'altre día i aprofitant que anavem a probar-nos la disfresa, li vaig fer una petita entrevista ...

L'edat no li vaig preguntar però hem va dir que en tenía 46 ... i uns pocs més !!!


'Empecemos':

-¿Cuantos años hace que se dedica a esta profesión?
Este año se cumple el Aniversario, 25 años !!!
-¿Siempre ha sido modista?
Sí, llevo 'tablas' en esto.
-¿Cuantas 'Collas de Carnaval' han pasado por sus manos?
Este año nada menos que siete , aunque de los anteriores años han habido dos que se han borrado.
-¿Vive el Carnaval independientemente de su oficio?
Sí, siempre voy a verlo como sabeis, así de paso aparte de disfrutar con la fiesta, veo mis creaciones y tomo ideas de las demás, jejeje.


-¿Cuantas horas dedica a la confección de los diferentes disfraces?
Ahora mismo les dedico unas 18 horas por término medio, empiezo a las siete de la mañana y hasta que el cuerpo aguante ... y más sin ascensor que estamos actualmente, siete pisos son siete pisos y mejor empezar el trabajo y no dejarlo porqué sinó ... ah, y eso sí, para la confección de los disfraces empiezo unos dos meses antes con las diferentes 'Collas', en esto os tengo que dar un tirón de orejas porqué cada año sois de los últimos en tomar medidas, etc ... aissss !!! ... mira, hay dos integrantes que todavía no han venido ni siquiera a tomar medidas ni nada ...
-Tomo nota, tomo nota, le pasaré las quejas a los 'jefes' ...


Desprès d'aquest tóc d'atenció, seguim amb l'entrevista ...

-¿Cómo afecta la crisis a su sector? ... ¿Porqué le afecta, verdad?
Sí claro, aunque el Carnaval es el Carnaval y no se nota mucho pués como he dicho aunque el número de 'Collas' me ha bajado este año en dos, ha sido por problemas internos de ellas no por la crisis en particular. Eso sí, independientemente del Carnaval, en los arreglos de ropa para particulares y trabajos para establecimientos varios si que he notado que ha ído bajando la demanda; para las Academias de Baile todavía les hago trabajos y de momento no puedo quejarme, a ver como sigue el año ...
-Entonces también se dedica a hacer arreglos de ropa a particulares y a tiendas de ropa !!!
Sí, a todo lo que me pidan , si está en mis manos el hacerlo pués vamos a hacerlo ¿no?
-Sabemos que desde el primer año de la creación de nuestra 'Colla' que está con nosotros confeccionando los trajes que vamos a llevar, peroooo ... ¿conoce desde hace más tiempo a los diferentes integrantes de nuestra 'Colla'?.
Sí, por supuesto !!! A algunos concretamente ... hum ... 36 años !!! Juan y Manoli !!!.
Caramba, sí que hace años, sí !!!
En fin, pués nada, vamos a 'despelotarnos' y a probarnos los trajes ... gracias Paqui por esta pequeña entrevista para saber algo más de tí !!! ... permíteme que te tutee !!!
En 'gallumbos' como estás como no te lo voy a permitir !!! ... aunque está tu mujer delante y ... jajaja
¿yooooo? ... ja s'aclarirà !!!

Doncs això, un día d'aquests una altra entrevista !!!

dimecres, 11 de febrer del 2009

PROGRAMA DEL CARNAVAL 2009

... i encara que l'organització pot fer i desfer el que li vingui de reial gana , aquí el teniu de moment:

CARNAVAL DE REUS
Tindrà lloc des del Dijous Gras, 19 de febrer, al Dimecres de Cendra, 25 de febrer de 2009.

ACTES PREVIS
FEBRER

Divendres 13
A les 6 de la tarda, a les places del centre de la ciutat, la colla Os Irisados i la colla Ganxets ens delitaran amb la cercavila d’anunciació a l’antiga de la propera arribada de S. M. Carnestoltes el rei dels poca-soltes, dels malparits i dels proscrits. A les 8 del vespre, benedicció del penó de la colla carnestolenca Os Irisados.

Dimarts 17
A les 8 del vespre, al Palau Bofarull, inauguració de l’exposició dels cartells de carnaval presentats enguany. Es podrà visitar fins al 23 de febrer. Aquest any hi tornarem a trobar el revistero carnavalero, un conjunt de fulletons publicats per aquestes dates de caire crític i satíric, que comenten les jugades de la ciutat.

CARNAVAL DE REUS
Dijous Gras 19
A partir de les 10 del matí, i per atipar-se a base de bé, les diferents xarcuteries i cansaladeries dels mercats Central i Carrilet, s’afegiran a la festa i ens oferiran degustacions de botifarra d’ou..

Cap a les 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, inici de l’espectacle d’ARRIBADA I PREGÓ DEL REI CARNESTOLTES XLIX. En acabar, seguirem la festa amb música, degustació de la mistela de la bóta del Carnaval i, també, alguna coseta per omplir panxeta. S. M. Robustià, rei 49è del poble de Reus, i el seu seguici reial de la colla Os Irisados, en acabar la festa, farà un tomb de ravals per anuncià al veïnat que el carnaval ja ha arribat.

Durant la matinada, disfressades de les escultures i altres monuments.

Divendres 20
Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, se celebrarà el Carnaval i festa del Carnestoltes.

A partir de les 5 de la tarda, davant de la Casa Rull, concentració de tots els nens i les nenes que vulguin participar a la RUA DE LA MAINADA. A 2/4 de 6 de la tarda, inici de la cercavila que passarà pel carrer de Sant Joan, la plaça de Prim, el carrer de Monterols i la plaça del Mercadal. Acompanyarà la cercavila el grup de grallers El Tudell i el nano l’Avi Trencasons.

A les 6 de la tarda, a la plaça del Mercadal, BALL DEL MOC I DEL CLÍNEX, ball infantil amb el grup Trencasons. I per berenar, coca amb xocolata.

A partir de les 7 de la tarda, des del carrer de Sant Joan, cercavila de canons festius, amb la participació del Canó de Reus i el de les altres colles que no estiguin en cap guerra. En arribar a la plaça del Mercadal, encesa conjunta fins que s’acabin els petards.

A les 8 del vespre, a la plaça del Mercadal, concert amb Bongo Botrako (Reggea, ska, rumba – Tarragona).

A les 11 de la nit, a la Sala Polivalent de La Palma, 3a edició de l’Skarnaval concert amb Radio Raheem (ska punk – Barcelona) i Green Valley (roots reggae – Gasteiz). Preu: 10 €. Aforament limitat.

Dissabte 21
A la 1 del migdia, a la plaça del Mercadal, GUERRA DE TOMAQUES. Tota una “camionada” de tomaques us esperen a la plaça a punt d’emprendre el vol. Una batalla “vegetal” que no us deixarà indiferents d’aquest carnaval. Inscripcions de les colles participants de 12 a 3/4 d’1 al davant de l’Ajuntament.

A partir de les 4 de la tarda, al passeig Misericòrdia, la plaça de la Pastoreta, el passeig de Prim, camí de Riudoms, carrer de l’Escorxador, carrer Dr. Frias, el passeig Sunyer i la plaça del Nen de les Oques, concentració de carrosses de les colles participants. I a les 6 de la tarda, inici de la GRAN RUA DE LLUÏMENT DEL CARNAVAL DE REUS, que passarà pel esmentat recorregut.

A 2/4 de 10 de la nit, al provisional emplaçament de la Fira, a l’avinguda del Comerç, sopar de colles de carnaval.

A les 12 de la nit, a la carpa del costat del sopar de la nova Fira feta de fireta, GRAN BALL DE DISFRESSES amb l’Orquestra La Tribu de Santi Arisa i l’Orquestra La Bruixa Express. Entrada gratuïta.

Diumenge 22
A les 11 del matí, al passeig Mata, concentració de carrosses per participar a la rua matinal.

A les 12 del migdia, RUA MATINAL. Passarà pel passeig Mata, la plaça Joan Rebull, el passeig Sunyer, la plaça del Nen de les Oques, el passeig Sunyer, el passeig Prim, la plaça de la Pastoreta, el passeig Prim, el passeig Sunyer, la plaça del Nen de les Oques, el passeig Sunyer i el carrer de Riudoms.

A 2/4 de 2 del migdia, a la plaça del davant de l’antic Escorxador o Biblioteca Central, BALL VERMUT amb l’Orquestra Girasol.

A 2/4 de 3 de la tarda, al mateix indret, GRAN DINAR de les Colles de Carnaval.

A les 6 de la tarda, al passeig Mata, BATALLA DE CONFETI. Poseu-vos la mitja al cap, no fos cas que se us embulli el pentinat.

A 2/4 de 9 del vespre, a La Palma, si no esteu gaire baldats, encara us podeu acostar al BALL DE VESPRE amb l’Orquestra Girasol. Apa, enguany no hi ha excusa, si no plou ho tindrem ben a la vora.

Dilluns 23
A partir de les 9 del matí, la plaça de Prim es converteix en l’EXPRO-PROFIT, la Fira Catalana de la Consumició. Les colles oferiran el seu gran ventall d’esmorzars a preus populars.

A partir de les 4 de la tarda, a l’Institut Pere Mata, visita i lliurament dels premis del concurs de disfresses del centre.

A 2/4 d’11 de la nit, tots cap a la sala polivalent de La Palma per gaudir del BALL DE MASCAROTS amb l’orquestra Amarcord. Durant el ball, es farà el concurs de disfresses, on lo rei farà acte d’alguna cosa.

Dimarts 24
A partir de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre, a la sala noble del Palau Bofarull, CAP DE DOL i exposició del cadàver (o del que quedi d’ell) de Sa Majestat el Rei Carnestoltes XLIX.

A les 9 del vespre, RUA MORTUÒRIA amb el següent recorregut que passarà pel carrer Llovera, plaça de Prim, carrer Monterols i plaça del Mercadal, on tindrà lloc el SOLEMNE ENTERRAMENT I LA CREMA de Sa Majestat el Rei Carnestoltes XLIX. En algun moment o altre, es produirà el robatori inesperat del braç incorrupte a càrrec del Ball de Diables per allargar el Carnaval tant com es pugui.

Dimecres de Cendra 25
A 2/4 de 9 del vespre, des de la plaça de Catalunya, sortida del seguici mortuori del braç del Rei Carnestoltes, que passarà pel carrer de les Galanes i la plaça del Mercadal.

A 3/4 de 9 de la nit, a plaça del Mercadal, arribada del seguici i, tot seguit, espectacular carretillada del Ball de Diables, versots, crema i pet del braç incorrupte del Rei Carnestoltes.

A les 10 de la nit, en algun restaurant cèntric de baix pressupost, perquè hi ha crisi econòmica, sopar dels Premis Gueus.

A les 12 de la nit, entrada al període quaresmal. A la plaça de les Peixateries Velles, la Vella Quaresma vigilarà que s’hagin acabat tots els excessos d’aquest carnaval.

Divendres 27
A 1/4 de 10 de la nit, al Teatre Fortuny, ens espera una nova nit d’elegància i seducció amb el CÀSTING 2009. Un espectacle que no us podeu perdre, dut a terme per les diferents colles de carnaval reusenques, que ens ofereixen les seves més apurades coreografies i espectacles. L’espectacle serà presentat per la Colla Fil i Agulla, esperem que no punxin gaire....

Els divendres 27 de febrer, els 6, 13, 20 i 27 de març i el 3 d’abril a les 10 del matí i el dimecres 8 d’abril a les 12 del migdia, a les Peixateries Velles, espectacle d’animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

EXPOSICIONS
Del 17 al 23 de febrer, al Palau Bofarull, exposició dels cartells de Carnaval presentats enguany.

Aquest és el programa del Carnaval de Reus. L’organització farà i desfarà el que li sembli, filtrarà allò que li sembli adient i dirà el que li sembli si el temps acompanya. A qui no li agradi que es faci fotre o intenti organitzar alguna cosa l’any que ve, o l’altre.


FRAC - Federació Reusenca d’Associacions del Carnaval

Agraïm la col·laboració de totes les persones, colles, entitats, empreses i institucions que han fet possible el gran CARNAVAL DE REUS 2009. A TOTS I A TOTES MOLTES GRÀCIES!

dimarts, 10 de febrer del 2009

UNA MICA MES DELS CARNAVALS DE CADIZ



















dilluns, 9 de febrer del 2009

ANY 2007 -BLANCANEUS VERSIO 2.0


Aquell any varem repetir la disfressa, les fotografies així ho demostren.


Com lliguen alguns !!!



Tot el grup a les diferents rues




i amb espectadors d'excepció ...



El lligón del grup feia estralls entre les femines !!!



fiuuuuuu!!!