11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

dimecres, 4 de març del 2009

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

Premeu sobre la imatge per descarregar el PDF del programa.

El Casal de les Dones neix a partir de recollir les demandes de diferents grups de participació on les dones han estat les protagonistes. Des de la Jornada per pensar el Casal de les Dones a l’any 1999, o la Marxa Mundial de les dones contra la violència i la pobresa l’any 2000 es reivindica aquesta necessitat de disposar d’un espai femení per desenvolupar els sabers i la cultura femenins.

El Casal ofereix l’oportunitat a les dones de la demarcació de disposar d’un espai on es respira i es viu en femení; un espai on adreçar-se per estar en relació amb altres dones. Un espai per donar protagonisme a les dones més enllà dels judicis, de les obligacions i les imposicions més patriarcals.

El Casal de les Dones ofereix una sèrie d’activitats dedicades a fomentar i desenvolupar les capacitats personals i artístiques de les persones. Aquest cicle iniciat al setembre del 2008 ofereix les següents activitats:

  • Creació artesanal de complements.

  • Taller d’habilitats relacionals.

  • Grup de conversa per a dones immigrades.

  • Les dones en la història de la humanitat.

  • Com ens enfrontem a les pèrdues emocionals.

  • Posa’t maca i mima el teu cos.

  • Aprendre a parlar en públic.

  • Grup de lectura i utilització del llenguatge de manera global.

  • Grup de teatre del Casal de les Dones.

A banda de les activitats, el Casal disposa d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) on adreçar-se per demanar qualsevol informació, assessorament, orientació i posterior derivació a serveis especialitzats si s’escau en referència a qualsevol aspecte de la vida de les dones, ja sigui de caire personal, professional, familiar, etc.

El Casal de les Dones acull també la secretaria del Banc del Temps, un projecte en marxa des de l’any 2005, que promou el valor de la solidaritat i la cooperació a través de l’intercanvi de temps i habilitats personals.

El futur Casal de les Dones es troba englobat al Projecte d’intervenció integral del barri del Carme que contempla la construcció del nou edifici, al costat dels rentadors. El Casal, a banda d’acollir diferents serveis municipals adreçats a les dones ha de ser un espai viu, que reculli les inquietuds de les dones que s’hi vinculin en cada moment. Es tracta de trobar una forma de cogestió que permeti la convivència de totes dues coses.

Font: Ajuntament de Reus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari ...