11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

dilluns, 2 de febrer del 2009

Els organitzadors del carnaval de Reus negocien allargar el recorregut de la rua per evitar que s'aturi

La setantena llarga de comparses que participen en la rua del carnaval de Reus augmenta, però el recorregut no és més llarg, de manera que les colles temen que passi com l'any passat i que la rua quedi encallada. Per evitar-ho, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) negocia amb l'IMAC i la Guàrdia Urbana poder allargar el traçat per l'avinguda de La Salle. Paral·lelament, les colles, com ara la Colla dels Pingüins, treballen per tenir-ho tot enllestit.

Reus s'aboca al carrer el dia del carnestoltes i fa que tingui una de les rues més lluïdes i nombroses de Catalunya pel que fa a la participació: enguany hi haurà 72 comparses i s'estima que aplegaran unes 6.000 persones. Per aquest motiu, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval vol intentar que el traçat de la rua sigui més llarg i doni cabuda a tothom. La qüestió és evitar situacions com la de l'edició passada del carnaval, quan no totes les comparses van poder fer el recorregut sencer perquè la rua va quedar travada a causa de la falta d'espai. La FRAC manté converses amb la Guàrdia Urbana per tal que s'avingui a tallar el trànsit de l'avinguda de La Salle el dia 21 a la tarda, perquè la rua pugui circular-hi. Així ho va confirmar la presidenta de la FRAC, Dolors Solé, que va assegurar: «Crec que no hi haurà problemes.» No obstant això, si s'arriba a un acord hauran de buscar una alternativa per a la circulació, perquè l'avinguda Jaume I, paral·lela a la de La Salle, està en obres.

ELS ACTES

Més enllà de la rua, el carnaval de Reus té altres actes, algun dels quals és recuperat, com ara el sopar de les colles, i d'altres que cauen temporalment del cartell, perquè la tradicional visita que els tarragonins fan a Reus i els reusencs a Tarragona no es farà aquest any. Ramon Vila, que també pertany a la FRAC, explicava que un altre dels actes destacats és l'arribada del rei Carnestoltes, que enguany, organitzat per una colla nova, «serà espectacular», malgrat que «el llistó està molt alt».
A més a més, hi ha algun canvi de data: la rua dels canons, adreçada als nens, es trasllada i passa a celebrar-se el dissabte 14 de febrer, i el càsting de les colles es farà la setmana següent al dia de carnaval al Teatre Fortuny, en comptes de fer-se el divendres abans.

Font: N.SERRET per a VilaWeb - El Punt Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari ...