11 ANYS JA !!!

11 ANYS JA !!!

POT SER QUE PER DIVERSOS MOTIUS LA CARREGA D'AQUESTA PAGINA S'ALENTEIXI, TINGUEU PACIENCIA GRACIES.

PUEDE SER QUE POR DIVERSOS MOTIVOS LA CARGA DE ESTA PAGINA SE RALENTICE, TENED PACIENCIA GRACIAS.

dimarts, 2 de juny del 2009

FESTA MAJOR DE SANT PERE 2009

Ja tenim entre nosaltres la programació d'aquest SANT PERE. Podeu consultar-la fent 'click' damunt el cartell.
Marcel.lí Antúnez es el creador del cartell d'enguany.
El cartell d’aquest any té els seus orígens en el tercer episodi de Membrana, la instal·lació interactiva Metamembrana. Aquesta obra va ser produïda per l’organització Anella Cultural i cinc ciutats catalanes: Reus, Olot, Granollers, Lleida i Barcelona que, simultàniament i en xarxa, la presentaren durant els mesos de gener i febrer d’aquest any a diferents espais dedicats a les arts contemporànies. En el cas de Reus, al Centre d’Art Cal Massó.
El Projecte Membrana ha desplegat múltiples estratègies formals, com ara la invenció d’interfícies o la composició computacional, però sens dubte, l’element formal més rellevant ha estat la utilització tècnica del dibuix. Aquesta pràctica ha adoptat múltiples formes que van des del dibuix sobre paper, que després d’escanejat, colorejat, retallat i animat, ha format part dels interactius de la lliçó mecatrònica Protomembrana (2006); fins a l’ús del cos com a pinzell, que convenientment filmat ha servit de material interactiu per a la performance Hipermembrana (2007) o l’aplicació sistemàtica de dibuixos sobre espais, formes i vestimentes que han modelat els llocs on succeeixen els relats de la instal·lació Metamembrana (2009). Aquesta última tècnica és la que he utilitzat per construir l’escenari del cartell d’aquest any.
Un altre dels elements significatius que han marcat la creació de Membrana ha estat treballar en forma de processos oberts. Processos que han implicat de vegades el públic, altres creadors ocasionals o també la pròpia ciutadania, com ha estat el cas de Metamembrana. El procés de creació d’aquesta instal·lació s’ha servit d’individus i organitzacions de les cinc ciutats que activament han proposat idees i materials per construir els diferents relats de Metamembrana, com per exemple El Triomf de la Mort, interpretat pel Ball de Diables de Reus. He seguit la mateixa estratègia per aquest cartell, motiu pel qual vaig demanar la participació de l'Escola d'Art de Reus. Finalment, els alumnes d’Arquitectura Efímera d’aquesta escola han estat el grup humà que ha participat en la creació d’aquest cartell en un procés de transferència i retroalimentació mutus molt engrescador i de gran intensitat. A elles i ells el meu agraïment.
Una de les coses que m’ha copsat durant la realització d’aquest cartell ha estat comprovar que la tradició s’inventa cada dia. Sóc dels que penso que una idea, un text o una imatge, es fan grans i es mantenen vius quan s’interpreten i s’actualitzen, aquest ha estat el concepte motriu de la visió que us oferim al cartell. És un honor per a mi participar d’aquesta gran festa. Moltes gràcies.
Font: Ajuntament de Reus/festesReus.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari ...